alıntı Facebook Snapchat’ten bir özellik daha aşırdı

Facebook, sosyal paylaşım platformlarının gözde özelliklerini kendine katmaya devam ediyor. Daha öncesinde Snapchat’in hikayeler özelliğini bünyesine ekleyen Facebook, yeni bir özelliği daha bünyesine katmayı planlıyor.

resized_62efb-0ac71af4facebooksnapchat.jpg

Yeni özellik ile üretilen içerikler, haber akışına düştükten sonra yorum almadığı takdirde 24 saat içerisinde otomatik olarak silinecek.

Facebook gençler arasında yaygın olarak kullanılan 24 saat süreli içerik ekleyebilme özelliğini test etmeye başlamıştı. Polonya’da yaptığı testler sonucunda başarılı olan özellik Facebook’un kamerasına eklenecek.

Snapchat ile benzerlik gösteren bu uygulamayla çeşitli filtreler, video ve fotoğrafların üzerine eklenebilecek. Bu görüntüler haber akışına düşmesinin ardından 24 saat içerisinde yorum almaz ise otomatik olarak silinecek. Ayrıca çekilen bu görüntüler belirli kişilere de gönderilebilecek.

Tüm bu yenilikler Facebook uygulamasının sağ üst köşesinde yer alan kamera butonuna eklenecek. Şimdilik bu yeni özelliğin ne zaman dünya genelinde kullanılabileceği bilinmiyor.

Kaynak:Yeni Şafak

Yorum bırakın